IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
08:06 | 8 юли 2016
Обновен: 04:32 | 1 май 2024

Четирима убити полицаи при стрелба в Далас

Други 7 служители на реда са ранени

По материала работи: Пламен Янков
Четирима убити полицаи при стрелба в Далас

Двама снайперисти простреляха 11 полицая и убиха четирима. Стрелбата се случи в Далас, щата Тексас по време на мирни протести срещу убийствата на чернокожи от полицаи, предаде БНР.

 

По време на пресконференция на полицията в една бързо променяща се ситуацията стана ясно, че заподозрените са планирали да убият възможно най-много полицаи. Към момента единият е обграден от спец частите, а другият се издирва. Споменава се и за заплаха за взривяване на бомба в центъра на Далас. Сега властите претърсват града за взривни устройства.

 

Поискахме помощ от ФВР и  от Американското бюро за алкохол, цигари, оръжия и експлозиви, за да ни съдействат да открием и заподозрените, и  взривно устройство, което смятаме, че е заложено в околността, обясни Дейвид Браун, шеф на полицията в Далас.

 

Очевидци казват, че са чули около 60 изстрела по време на мирни демонстрации срещу убийствата на чернокожи от полицаи, на която е имало около 800 демонстриращи и около 100 охраняващи офицера.

 

По телевизионните канали можеха да видят кадри на тичащи изплашени хора и барикадиращи се полицаи.

 

Призовавам всички да се фокусираме върху полицейските служители в Далас и техните семейства - върху загиналите, но и върху ранените, които се борят за живота си в болниците. Нека всички да се обединим и да ги подкрепим! Не съм бил по-горд - притежаваме най-добрите сили и сме постъпили по правилния начин, спазвайки правата на гражданите за тяхната безопасност. Нека да се обединим като град!, подчерта в изказване по медиите кметът на Далас Майк Ролингс.

 

Органите на реда разпространиха снимка на човек, който се издирва във връзка със случая без да казват дали е заподозрян.

 

Мъжът на снимката, облечен в камуфлажни дрехи, носи оръжие през рамо, може би снайпер, какъвто знаем, че е бил използван за убийството и раняването на полицаите, посочи още шефът на полицията в Далас.

Коментари

Новини Варна