IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
09:24 | 3 септември 2016
Обновен: 01:48 | 6 май 2024

Опашки по бензиностанции, колони към Кулата

Повечето българи поемат на път за четирите почивни дни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Опашки по бензиностанции, колони към Кулата

Засиленият трафик в столицата се усеща още по тъмно. Дори по бензиностанциите всички колонки са били напълно заети още в 4:30 часа сутринта.Трафикът пък е очаквано доста засилен и АМ "Струма" е доста натоварена. Движението в посока "Кулата" е като в натоварен делничен ден, въпреки ранните часове на почивните дни. Колите се движат в колона, но поне пък тежкотоварните автомобили са спрени.

 

В станалото пословично с черната си хроника Кресненско дефиле пък въпреки ранния час и засиления трафик агресивни водачи не са липсвали. Въпреки предупрежденията много шофьори са изпреварвали в завои, засичали са други участници в движението и т.н.С приближаването на границата с Гърция пък ситуацията става все по-тежка. Опашките по бензиностанциите преди Сандански са буквално километрични, колоните са започвали още в най-дясна лента на магистралата.

 

Колоната за ГКПП "Кулата" още в 6 часа е била дълга 5-6 километра. Въпреки че от българска страна е предприет олекотен режим на преминаване, гръцките пунктове проверяват автомобилите и това забавя чакащите. В 7 сутринта шест пункта са обслужвали автомобилите. Преминаването на границата става за малко над час.Едва вчера технически срив в системите на МВР, които обслужват ГКПП-тата и КАТ предвизвика опашки по границите. Вчера по КПП-тата граждани на ЕС бяха пропускани по облекчен режим, но въпреки това преминаването беше забавено.Малко по-късно МВР съобщи, че проблемът е остранен и е възстановена работата на граничния контрол на ГКПП-тата и на пунктове в сградите на КАТ.

dnes.bg/

Четете още: КАТ със засилен контрол на трафика по празниците

 

dnes.bg/

Коментари

Новини Варна