IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
13:07 | 15 септември 2016
Обновен: 15:47 | 2 май 2024

3446 първокласници тръгват на училище във Варна

С обновена база и ремонтирани класни стаи бяха посрещнати учениците в първия учебен ден

По материала работи: Пламен Янков
3446 първокласници тръгват на училище във Варна

С много настроение, вълнение и цветя започна първият учебен ден в училищата във Варна. 3446 първокласници, разпределени в 146 паралелки, за първи път влязоха в клас. С обновена база и ремонтирани класни стаи бяха посрещнати учениците в първия учебен ден. По данни на дирекция „Образование и младежки дейности“ са извършени ремонтни дейности в 13 училища и 17 детски градини, като продължават дейностите в ОУ "Черноризец Храбър", но те няма да попречат на образователния процес.

 

 

Новата учебна година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" откри зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев. На празника присъстваха още директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. „Искам да пожелая на учениците да бъдат ученолюбиви и любознателни, ползотворна учебна година. На добър час по пътя на знанието“, каза зам.-кметът. Той откри и учебната година в СУЕО "Ал. С. Пушкин".

 

Четете още Иван Портних: 15 септември символизира почитта на българите към образованието, духовността и културата!

Приказни класни стаи посрещнаха първокласниците в ОУ "Патриарх Евтимий" (СНИМКИ)

Откриха новата учебна година в СУ "Свети Климент Охридски" във Варна (СНИМКИ)

Откриват новата учебна година в над 2000 училища

Коментари

Новини Варна