IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
21:56 | 13 януари 2017
Обновен: 00:08 | 28 април 2024

Федерацията ни по киокушин отново отличи герои от татамито (СНИМКИ)

Бяха раздадени степените "Заслужил майстор на спорта", "Майстор на спорта" и "Кандидат майстор на спорта"

По материала работи: Борис Проданов
Федерацията ни по киокушин отново отличи герои от татамито (СНИМКИ)

Официална церемония по награждаването "Спортист на годината" проведе Българската карате киокушин федерация (БККФ) в хотел "Азалия" в к.к. Св. Св. Константин и Елена. За трета поредна година БККФ отличи спортистите с най-големи заслуги в развитието на карате киокушина у нас и тези с най-големи постижения през изминалата 2016 г. На награждаването бяха раздадени степените "Заслужил майстор на спорта", "Майстор на спорта" и "Кандидат майстор на спорта". Паралелно се проведе и общо събрание на централата.

Захари Дамянов от варненския клуб „Нихонто“ - абсолютен световен шампион за 2015 г. стана заслужил майстор на спорта. Той беше награден от члена на УС сенсей Асен Асенов. Призове раздадоха още националният представител на киокушин-кан сенсей Николай Рачев и изп.-директор на БККФ сенсей Стоян Димов.

Седем бойци вече са майстори на спорта. Това са Моника Димитрова („Самурай“ – Бургас ), златна на мондиала на КВЮ за юноши и девойки във Варна и на европейското в Германия (кан), втора на Световна купа в Унгария (шин); Валерия Лозанова („Надежда“ – Габрово) за 1-ото място на СП във Варна на КВЮ; Любомира Николова („Киокушин“ – Шумен) - 1-во място на СП във Варна на КВЮ; Николай Атанасов („Самурай“ – Бургас) – 1-во място ALL Japan 2010 г. – шинкен-шобу и вицешампион отт същото състезание през 2013 г., сребърен на ЕП в Сърбия на КВЮ; Кристиян Дойчев („Киокушин“ – Ямбол)  - 1-во място на отворения турнир в Япония, 3-то място на ЕП в Сърбия на  КВЮ и вицешампион в първенството на Стария континент в Папендал (Холандия) на КВФ; Йордан Йорданов (ТИМ – Варна) - 1-во място на Откритото първенство на Гърция  и 3-ти на европейското на КВФ в Холандия; Пламен Добрев („Самурай“ – Бургас) - 1-во място от Открито първенство на Гърция и 2-ро място на международната купа “Верея“.

Още 7 бойци са кандидат майстори на спорта. Това са Никола Кючуков (ТИМ – Варна) - 3-ти място на световното за юноши и девойки на КВЮ във Варна; Жасмина Янчева         (ТИМ – Варна) - 3-та на мондиала на КВЮ във Варна; Михаил Парков („Цунами“ – Чирпан) -1-ви на европейското първенство за юноши и девойки по киокушин-кан в Германия; Стоян Илчев („Самурай“ – Бургас) - 3-ти на СП във Варна на КВЮ; Димитър Димитров („Киокушин“ – Шумен) - 3-ти на ЕП в Холандия на КВФ; Светослав Стойков („Армеец“ – София); Мария Чепилова   („Сатори“ – Самоков) -3-та на СП във Варна на КВЮ.

Церемонията е признанието на БККФ към състезателите, които са прославили страната ни с многобройните си медали от различни европейски, международни и световни първенства по карате киокушин и са двигател в развитието на бойното изкуство у нас.

„Добре е след тази церемония младите да знаят, че освен награди има и задължания - каза членът на УС на БККФ сенсей Асен Асенов. – Добре, те се качиха на върха, но трудностите им тепърва предстоят. Трябва да са лице, образец на тази федерация. Хубавото е, че приехме още 2 нови клуба и нека киокушин да заема по-голяма територия в страната. Преизбирането на УС за нов 3-годишен мандат е признание на всички тези клубове за всичко свършеното. Не е лесно, но след всички тези години сме признати в целия свят и всичко това е постигнато от нас с много труд. Удължаването на лиценза на БККФ от Министерството на спорта за нови 4 г. е признание за свършената работа, за успехите, за състезателите, за треньорите.“

Сенсей Асенов добави, че през 2017 г. очаква още много успехи и най-важното – всеки да носи киокушин в сърцето си.

 

„Благодаря на Българската карате киокушин федерация, че оцени труда ми и като на състезател, и като на треньор – добави на свой ред заслужилият майстор на спорта сенсей Захари Дамянов. – Надявам се да изградя шампиони, откакто отворих клуба във Варна десетки деца идват да тренират. През 2017 г. се надявам да тръгнем добре, да участваме в състезания, държавни, международни.“

Генералният секретар на БККФ сенсей Пролет Василева коментира, че календарът и тази година е наситен, като традиционният летен лагер на Камчия от 2 до 9 юли ще бъде още по-голям и от тази година.

„Основното ни състезание е световното на КВЮ в Япония през ноември. Ще участваме и на други световни и европейски първенства. Предната година беше много успешна, календарът за тази е много наситен, очаквам още по-сериозни успехи. Направихме през 2016 г. световно и европейско първенство, справихме се буквално „по конец“ с тази трудна организация“, синтезира успехите на БККФ сенсей Пролет Василева.

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Златните ни момичета в киокушин вдигнаха на крака публиката в зала „Конгресна“

Коментари

Новини Варна