IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
12:36 | 14 февруари 2017
Обновен: 10:19 | 17 април 2024

Варна е на второ място в страната по чуждестранни инвестиции

Регионът е привлекателен за нашите инвеститори, признаха официални представители на Русия

По материала работи: Ставри Таргов
Варна е на второ място в страната по чуждестранни инвестиции


Варна е на второ място в страната по преки чуждестранни инвестиции след София. Това съобщи кметът Иван Портних на бизнес форум с участието на Игор Илингин, търговски представител на Руската федерация в България, и Сергей Лукьянчук, генерален консул на Руската федерация във Варна.

 

85% от преките чуждестранни инвестиции в Североизточна България се формират от общините Варна и Девня, каза още Портних. Нашият регион е атрактивен за инвестиции, строителният сектор и продажбата на имоти се развиват много добре, добави той.

 

Целта на бизнес форума, който е част от икономическите инициативи на община Варна, е увеличаване на международните контакти с потенциални инвеститори в различни сфери от икономиката.

 

Варна се преобрази през последните години, каза Игор Илингин. Освен за отдих градът предлага много добри условия и за различни конгресни прояви. Регионът е привлекателен за нашите инвеститори, добави той.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна