IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
15:28 | 18 август 2017
Обновен: 16:06 | 23 април 2024

Вече ще бъде възможно да се кръводарява в един град за пациент от друг град

Това каза зам.-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Вече ще бъде възможно да се кръводарява в един град за нуждаещ се пациент, който се лекува в друг град. Това каза пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева. Възможността е факт след издадена на 11 август заповед от министъра на здравеопазването Николай Петров, посочи тя, цитирана от Дарик.

 

Националният център по трансфузионна хематология ще работи и в почивни дни, подчерта Нейчева по повод сигнали за работното време на центъра. По думите й броят на кръводарителите в страната е малък и не би трябвало желаещите да се връщат.


Центърът не работеше в събота и неделя след заповед от директора му.


В одитен доклад се посочват нарушения, извършени в центъра, каза преди дни министър Петров, но Нейчева коментира, че не е запозната с него. Тя каза, че са липсвали тестове за изследване на дарената кръв, което вероятно е наложило намаляване на работното време на центъра. Тестове вече са осигурени, увери Нейчева.

Коментари

Новини Варна