IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новина на деня
14:18 | 4 февруари 2018
Обновен: 15:20 | 1 март 2024

АПИ: Няма криза с винетките

Около 1,7 млн. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа

По материала работи: Слав Велев
 АПИ: Няма криза с винетките

 

Близо 3,2 млн. бр. са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа. От тях около 1,7 млн. бр. са годишните винетки за леки автомобили. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

 

Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

 

Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.

 

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират на e-mail: press@api.bg .

 

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера.

 

Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

 

 

Коментари

Новини Варна