IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:49 | 15 февруари 2018
Обновен: 23:31 | 29 февруари 2024

Проект предвижда шесторeн скок на таксата за регистрация на кола

За "Златен талон" да се плаща по 4 лв.

По материала работи: Слав Велев
Проект предвижда шесторeн скок на таксата за регистрация на кола

От 6 на 35 лв., или почти 6 пъти, да се вдигне таксата за първоначална регистрация на автомобил, предвижда нов проект за промени в Тарифа №4 на МВР.

 

Документът определя таксите, които министерството събира за извършваните от него административни услуги, и е предоставен за обществено обсъждане.

 

 

Същата тарифа вече ще важи и при възстановяване на прекратена регистрация, а в момента тази услуга струва 80 лв, пише "Монитор".

 

Предвижда се още вече да се плащат по 4 лв. за получаване на талон "Водач на МПС без наказания", известен като "златен талон".

 

Първоначалната регистрация на ремарке или полуремарке вече ще струва 30 лв., вместо сегашните 2 лв. Собствениците на мотопеди, мотоциклети и триколесни возила пък ще плащат 28 лв. за първоначалното регистриране, а не 2 лв.

 

За да се промени регистрацията на превозното средство, без да се сменят табелите, ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

 

Коментари

Новини Варна