IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
08:12 | 22 април 2018
Обновен: 23:31 | 29 април 2024

Магистралата от София до Варна ще е готова до 2024г.

Финансирането ще е от приходите от тол системата, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

По материала работи: Слав Велев
Магистралата от София до Варна ще е готова до 2024г.

Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г., а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от Дарик.
 

През 2023 г. ще бъдат готови автомагистралите "Струма" и Русе - Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на магистрала "Струма" от Сандански до Кресна, заявил още министър Нанков.
 

В процес на изграждане са лот 3.1. на магистрала "Струма" и 9,3 км от "Хемус" от Ябланица до Боаза, чието строителството започна на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият участък от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци".
 

Проектират се и 50 км от Боаза до пътя Плевен - Ловеч, като се очаква през тази година да започнат търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. "Дерманци", от п.в. "Дерманци" до п.в. "Каленик" и от п.в. "Каленик" до пресичането с Плевен - Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен - Ловеч до Русе - Велико Търново, разделен на три подучастъка, е посочил Нанков.


Четете още:

Николай Нанков: Пробивът на бул. Левски ще е готов на 15 август

Министърът на регионалното развитие и благоустройството: Кадрите в строителството не достигат


 

 

Коментари

Новини Варна