IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
16:32 | 27 юли 2018
Обновен: 23:00 | 24 април 2024

Във Варна представиха на форум СПА дестинация Черноморие

Разработени са общо 7 маршрута в цялата страна

По материала работи: Слав Велев
Във Варна представиха на форум СПА дестинация Черноморие

СПА дестинация Черноморие беше представена на форум във Варна.  В нея се включват както градът и  курортите край него, така и по-далечните Шабла, Балчик, Поморие,  Бургаски минерални бани и други. В дискусията с представители на бранша се включи министърът на туризма Николина Ангелкова. Общо 7 маршрута за СПА туризъм  на територията на цялата страна са формирани от експерти на министерството на туризма. Освен Черноморие, останалите са Тракия, Средногорие, Родопи, Югозапад, Стара планина и София. „България е изключително богата на минерални извори, знаете, че сме на второ място след Исландия и искаме чрез тези дестинации наистина да подпомогнем усилията на общините и на туроператорите, за да може това, което вече е създадено като продукт да бъде рекламирано още по-фокусирано и да привлича вниманието“, отбеляза министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

Кметът на Варна Иван Портних също се включи в дискусията и отбеляза, че градът има голям потенциал с минералните извори на територията си, които притежават  различни характеристики и свойства. Той ги определи като един от основните активи за превръщане на региона в целогодишна туристическа дестинация.

 

Според председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация Сийка Кацарова, към този вид туризъм най-голям интерес проявяват страните, за които това е култура, а на първо място сред тях е Германия. По думите й, нейните колеги от Европа са дали висока оценка на българските термални комплекси и са ги сравнили с швейцарските. „Смятам, че разработването и рекламирането на тези 7 маршрута за СПА туризъм ще помогне на страната ни да се популяризира в по-високия сегмент, насочен към здравето“, отбеляза тя.

 

Кацарова подчерта, че адекватната реклама на СПА дестинациите в България е наложителна, за да осъзнаят европейските гости, че тук може да получат качествена услуга в полза на своето здраве.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА 

Снимка: ППЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна