IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
14:54 | 18 септември 2018
Обновен: 11:39 | 25 април 2024

НАП - Варна, внесе над 1 млн. лв. в бюджета от имущества, отнети в полза на държавата

10 антични монети и други културни ценности предоставиха данъчните на музеи

По материала работи: Борис Проданов
НАП - Варна, внесе над 1 млн. лв. в бюджета от имущества, отнети в полза на държавата

1 098 651 лв. внесе НАП - Варна, в държавния бюджет от продажби на имущества, изоставени, конфискувани или отнети в полза на държавата от съдилищата.  От началото  на годината до средата на месец септември инспекторите по приходите от отдел "Държавни вземания" са провели 49 тайни търга, на които бяха предложени за продажба вещи и имоти, като от реализираните продажби в бюджета са постъпили 626 144 лв. Основен дял заемат приходите от продажба на отнети имущества по дела на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) - 594 393 лв. Постъпленията в бюджета от продажбата на валута, конфискувана от държавните органи, са в размер на над 472 000 лв., съобщиха още от приходната агенция.

 

610 антични монети и други културни ценности предостави НАП - Варна, на Регионалните исторически музеи в Русе, Силистра и Шумен от началото на годината. Ценните антики са отнети от съда в полза на държавата от иманяри, които незаконно са търсили и държали археологически обекти. През последните няколко години НАП е предоставила на Националния исторически музей и на музеи от цялата страна значими и безценни образци на изкуството, открити на територията на България, за да бъдат съхранени за идните поколения.

 

Още по темата: Данъчните във Варна събраха над 25 млн. лв. от длъжници

Коментари

Новини Варна