IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
08:29 | 6 ноември 2018
Обновен: 07:27 | 21 март 2024

Парламентът с извънредно заседание: Гласуват Бюджет 2019

Преди да започнат дебатите трябва да се организира кворум

По материала работи: Пламен Янков
Парламентът с извънредно заседание: Гласуват Бюджет 2019

Извънредно заседание на парламента. Бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване за следващата година трябва да бъдат гласувани на първо четене.

 

Те вече бяха приети на съвместно заседание на ресорните парламентарни комисии. 

 

Сред най-спорните акценти в здравния бюджет е преминаването на Агенцията за трансплантации и Фонда за лечение на деца към касата. По отношение на общественото осигуряване - увеличаването на максималния осигурителен доход от 2 600 на 3 000 лева е основната промяна, върху която се очаква управляващи и опозиция да противопоставят аргументите си. 

 

Преди да започнат дебатите обаче трябва да се организира кворум. 

 

От БСП обявиха, че няма да се регистрират, но ако управляващите все пак съберат кворум, депутатите от опозицията ще влязат в зала и ще са участват в дебатите. 

 

ДПС също няма да се регистрират, а от "Воля" имат условия - те искат оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. В противен случай и тяхната група няма да се регистрира в началото на пленарните заседания.

 

Bgonair 

Коментари

Новини Варна