IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
09:29 | 15 ноември 2018
Обновен: 08:47 | 1 март 2024

От днес вече глобяват шофьорите без зимни гуми

Засилените проверки ще продължат до края на месеца

По материала работи: Слав Велев
От днес вече глобяват шофьорите без зимни гуми

От днес всички автомобили трябва да се движат с подходящи за зимни условия гуми, напомнят от Пътна полиция на шофьорите.

 

Нарушителите ще бъдат глобявани с 50 лева. В зависимост от това до каква степен е износена гумата обаче санкциите могат да нараснат до 200 лева.

 

Подходящи за студения сезон са както зимните гуми, така и гумите за сняг и кал, наричани целогодишни. Вериги за сняг се използват само, когато пътните условия изискват това.

 

Според действащия в България Закон за движение по пътищата до 1 март е задължително използването на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

 

Задължително в превозните средства трябва да има обезопасителен триъгълник; аптечка; пожарогасител и светлоотразителна жилетка. За зимата е препоръчително в автомобила да има също антифриз; резервоарче, заредено с незамръзваща течност за почистване на стъкла; вериги за сняг; достатъчно гориво; зарядно за акумулатор; въже за теглене; одеяло.

 

 

От началото на месеца Пътна полиция стартира акция "Зима". За да бъдат намалени произшествията на пътя, от Пътна полиция припомнят важните правила, които всеки от участниците в движението трябва да спазва, пише dariknews.bg. Пътното превозно средство трябва да е технически изправно, а велосипедът трябва да е с изправни спирачки и звънец.

 

Засилените проверки ще продължат до края на месеца.

Коментари

Новини Варна