IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
10:36 | 16 ноември 2018
Обновен: 06:15 | 25 април 2024

Предложение: Без биодобавки в горивата през зимата, за да са по-евтини

Вицепремиерът Томислав Дончев обсъди с петролния бизнес мерки за намаляване цените на горивата

По материала работи: Слав Велев
Предложение: Без биодобавки в горивата през зимата, за да са по-евтини

През зимния период да се спре влагането на биодобавка, тъй като тя е двойно по-скъпа спрямо цената на самото гориво.

 

Това е едно от предложенията на Българската петролна и газова асоциация, представители на която днес се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев.

 

Това може да стане без да се нарушава общото задължение на България за влагане на биокомпоненти, произтичащо от европейското законодателство, съобщиха от асоциацията.

 

На срещата, която се проведе след протести в страната срещу поскъпването на горивата, са били предложени и мерки с цел по-голяма прозрачност на бранша.

 

От асоциацията са потърсили съдействие от правителството за разговори с Комисията за защита на конкуренцията, така че фирмите да могат да публикуват себестойността на продуктите си, за да има яснота в обществото за съществуващите маржове.

 

Според тях тази мярка трябва да важи за всички участници на пазара, в това число и за т. нар. ведомствени бензиностанции, пише Investor.bg.

 

Предлага се също при извършване на проверки от страна на държавни органи да се обявяват конкретно проверените обекти, както и нарушенията, които те са извършили.

 

Фирмите от бранша уверяват и че ще продължат да работят с минимална печалба.

 

Коментари

Новини Варна