IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
08:46 | 17 декември 2018
Обновен: 15:32 | 23 април 2024

По-нисък данък за колите с газова уредба?

Идеята е на ОП, които внесоха промени в Закона за местните данъци

По материала работи: Пламен Янков
По-нисък данък за колите с газова уредба?

Още от началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови уредби да е 50% от този, който трябва да бъде платен. Тази спешна промяна в Закона за местните данъци са внесли в парламента депутатите от "Обединени патриоти", съобщава Dnes.bg. Преди по-малко от месец парламентът одобри увеличение на данъците за стари автомобили.


"Доказано е, че тези превозни средства не замърсяват околната среда или я замърсяват в най-малка степен", посочват в мотивите си от групата на патриотите. Те определят като неправомерно гласуваното в данъчните закони увеличение на данъка точно за колите на газ, които обикновено са по-стари.


"Икономическата логика в 99% от случаите показва, че монтираните газови уредби се ползват с оглед на по-икономически изгодното гориво", мотивират се от групата и напомнят, че контролът върху газовите уредби също е "изключително завишен" - всяка минава през преглед и е придружена от паспорт.


По последни данни от 1 април тази година автомобилите, които се движат на газ в страната, са около 600 хиляди.


 

Коментари

Новини Варна