IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
14:42 | 28 декември 2018
Обновен: 15:28 | 23 април 2024

Водата във Варна става 3 лв. за кубик от 1 януари

КЕВР одобри поскъпването на газа и водата

По материала работи: Слав Велев
Водата във Варна става 3 лв. за кубик от 1 януари

 

От Нова година най-много за вода ще плащат жителите на Варна, Шумен, Добрич, Силистра и Враца, където кубик вода ще струва над 3 лева. За Видин скокът може да стигне до 22 процента, но това ще стане само ако бъде въведена новата услуга "пречистване на вода".

 

Както се очакваше, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри новата цена на природния газ и водата на закрито заседание, предшествано от протест на граждани пред сградата на институцията, съобщава БНР, предаде Investor.bg.

 

От началото на годината природният газ поскъпва с 3,5%, но това няма да повлияе на цените на парното и топлата вода. През следващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще струва близо 45 лева без такси и налози.

 

Регулаторът прие и новите цени на водата за 27 ВиК дружества, като взе решение да одобри предложеното поскъпване на водата в 26 от тях. Изключение прави Кърджали, където от началото на следващата година ще има леко понижение в цените с около 1,5 на сто.

 

 

Коментари

Новини Варна