IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
15:06 | 7 януари 2019
Обновен: 20:38 | 25 април 2024

Иван Портних: До края на април бул. „В.Левски“ трябва да е готов

Приключиха отчуждителните процедури, които бавеха строежа

По материала работи: Борис Проданов
Иван Портних: До края на април бул. „В.Левски“ трябва да е готов

Строежът на новия бул. "Васил Левски" във Варна най-вероятно ще приключи във втората половина на април. Това каза на пресконференция кметът Иван Портних.

 

„Строителните дейности по всички участъци вървят. Предстои превключването на още 4 основни водопровода“, каза той и използва брифинга да благодари на варненци за търпението, което проявяват към неудобствата.

 

Именно с тези превключвания трябва да приключи и проблемът със спирането на водата във Варна. Сроковете този път ще бъдат спазени и кметът се надява да няма продължително безводие в града.

 

Набити са над 40 км пилоти за изграждането на съоръжението.

 

„Надявам се зимата да е благосклонна. И във втората половина на април се надявам бул. „Васил Левски“ да функционира, т.е. да е готов“, добави кметът.

 

Предстои построяването на кръговото по бул. "Цар Освободител", както и мост на ул. "Прилеп".

 

Отчуждителните процедури, които силно забавиха строежа на бул. „Васил Левски“ са приключили. Те са ангажирали около 22 млн. лв. от общинския бюджет. Около 1/10 от тази сума е отишла за обезщетение на собствениците на имоти по пробива на бул. „Сливница“.

 

Още по темата: Пътят до Златни пясъци става общински

Коментари

Новини Варна