Тонове пластмасови капачки събраха във Варна в помощ на новородените (СНИМКИ)
Публикувана: 13 Apr 2019 | 18:19

 

Тонове пластмасови капачки събраха  във Варна в помощ на новородените в поредната кампания на сдружение „Аз вярвам и помагам“. Стотици варненци и жители на други населени места от Североизточна България се включиха в мащабната акция за предаване на капачки за рециклиране.  Дъждът не спря хората  да дадат своята лепта за закупуване на медицинска апаратура . Десетки чували бързо препълваха огромните контейнери пред катедралния храм „Свето Успение Богородично“, само за 10 минути бяха събрани 3,5 тона от суровината.

 

Огромно благодаря към хилядите, които се включиха  в „Аз вярвам и помага“, това вече не е само кампания, а цяло семейство, каза нейният  организатор Владислав Николов.

 

Кметът на морската столица Иван Портних лично подкрепи  кампанията и поздрави нейния инициатор Владислав Николов за добрата кауза, около която се обединиха толкова много хора от цялата страна.

 

Със средства от капачките, които ще бъдат предадени за рециклиране, ще  се закупи скъпоструваща медицинска апаратура в помощ на грижите за новородените деца в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ във Варна, а за  МБАЛ „Св. Анна“ ще се осигури апаратура за нуждите на детската хирургия.

 

Снимки:  ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

Снимка: ГЕРБ - Варна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )