IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
14:54 | 22 април 2019
Обновен: 15:11 | 23 април 2024

За поредна година Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ се присъедини към зелените инициативи за 22 април

Целта на кампаниите е да се създаде трайно отношение у децата към опазване на околната среда

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив.

На 22 април над половин милиард души от цял свят отбелязват Международния ден на  Земята. Целта на инициативата е човечеството да е по-внимателно към околна среда на планетата.

 

За поредна година Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ се присъедини към зелените инициативи чрез кампании по озеленяване и облагородяване на зелените площи с цветя и дръвчета - в центровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“, в центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня  и в курорта Св. Св. Константин и Елена.

 

Зелената вълна започна от с. Кривня. Възпитаниците на училището и техните преподаватели облагородиха парка на училището с нови дръвчета и храсти – два вида магнолия, туя и индийски люляк. Децата помогнаха и при засаждането на много непознати за тях цветя - хортензии, плачещи рози, олеандър, хоста и лилиум.  

 

В зелените пространства на ЦНСТ „Изгрев“ вече има няколко нови иглолистни растения от вида сибирски смърч, които допълниха вече съществуващата композицията от борчета, ели и градински цветя.

 

Под пролетното слънце в двора на ЦНСТ „Другарче“ ще растат теменужки, тагетес, дребни карамфилчета и люляков храст. Грижите за тях ще поемат децата от дома, които знаят, че растенията трябва да се отглеждат с много любов и търпение.

 

Възпитаниците на центъра от семеен тип участваха и в залесяването с нови дървета на  курорта „Св. Св. Константин и Елена“ – най-старият и най-зеленият морски курорт в България. По инициативата „Зелен фонд“ за облагородяването на курорта с нова растителност зелените пространства бяха залесени със сибирски смърч и брези.

 

Целта на кампаниите за 22 април е да се създаде трайно отношение у децата към опазване на околната среда, любов и уважение към природата и зелените богатства на планетата.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна