IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
20:41 | 22 юни 2019
Обновен: 08:35 | 2 април 2024

12 души са загинали по пътищата за 4 дни

Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост

По материала работи: Слав Велев
 12 души са загинали по пътищата за 4 дни

12 души са загинали, а 89 са ранени от началото на полицейската операция на 18 юни, каза главен инспектор в "Пътна полиция" Калоян Драганов във връзка с полицейската акция в страната.

 

Акцията стартира на 18 юни.

 

“На територията на цялата страна продължава полицейската операция. До вчера резултатите от нея показват над 20 хил. нарушения от водачи на моторни превозни средства. Повече от 10 хил. са за превишаване на скоростта. Имаме над 2500 акта за установени административни нарушения. Останалите са глоби, наложени с фиш на водача на място“, уточни той, предаде Dnes.bg.

 

По думите му за тези 4 дни от началото на операцията са станали 75 тежки пътни инцидента с 12 загинали. 89 са ранените при тези произшествия, което означава, че тенденцията е към леко увеличаване, коментира Калоян Драганов.

 

Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост. "Апелираме водачите да се съобразяват с обстановката, да карат внимателно. Да бъдат толерантни към останалите участници в движението, особено към пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти", добави главният инспектор, цитиран от "Фокус".

 

 

 

Коментари

Новини Варна