IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
14:25 | 20 октомври 2019
Обновен: 11:03 | 25 април 2024

Търсят се владеещи немски език и продавачи във Варна

Липсват медицински сестри и служители в колцентрове със западни езици

По материала работи: Слав Велев
Търсят се владеещи немски език и продавачи във Варна

Разреждат се и почти изчезват от трудовата карта на липсващи кадри тези, които обслужват туризма във Варна. С наближаването на студения сезон, работещите в хотелиерството и ресторантьорството се пренасочват към зимните курорти. Забелязва се активност в търсенето на висшисти, съобщават от дирекция „Бюро по труда“. Търсят се физици и инженери по специалност приложна геофизика, метеорология, океанология, електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника. За много от квалифицираните длъжности се изисква владеенето на чужди езици като най-предпочитаните са английски, руски и немски. Обявени са свободни позиции за инженери, учители, медицински сестри, програмисти, счетоводители и специалисти по данъчно облагане, банково и застрахователно дело.

 

Най-много свободни места са обявени за служители запитвания с владеене на немски език, може и със средно образование.

 

Вакантни са много места за продавач-консултанти, касиери, консултанти, служител-запитвания и  крупиета. За заведенията в града се търсят готвачи и работници в кухнята. Липсват електромонтьори, заварчици, огняри и шивачи.И през тази седмица са обявени работни места за общи работници  в строителството, пакитеровачи, работници почистване и консервиране на хранителни продукти, чистачи, метачи.

 

Бойният ни флот получи оборудване за морски тюлени (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна