IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
16:15 | 8 ноември 2019
Обновен: 11:22 | 26 април 2024

Парите на милиардерите намалели с $8,5 трилиона през 2018 г.

Причина за това са силният долар и силните колебания на фондовите пазари, сочи проучване

По материала работи: Пламен Янков
Парите на милиардерите намалели с $8,5 трилиона през 2018 г.

Общото състояние на милиардерите по света е намаляло през 2018 година с 8,5 трилиона долара след пет години неизменен растеж. Причина за това са силният долар и силните колебания на фондовите пазари, сочи проучване на швейцарската банка UBS и международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers, цитирано от ТАСС, БТА и dnes.bg.

 

Според доклада, ситуацията в различните райони на света не е еднаква. В Азия е отчетено понижение на богатствата на милиардерите след пет години съществен растеж, през които състоянието им е нараснало четири пъти.

 

В същото време в Северна и Южна Америка богатствата леко са се увеличили през изминалата година.

 

Като цяло въпреки миналогодишната корекция в световен план общото състояние на милиардерите сега с над една трета (34,5 процента) надхвърля показателите отпреди пет години, установяват авторите на проучването.

 

Американските милиардери, чиито делови интереси са в сектора на технологиите, миналата година са имали повече успех от предприемачите, работещи в други области на икономиката.

 

За последните пет години броят на жените милиардерки се е увеличил с 46 процента. 

Коментари

Новини Варна