IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
16:51 | 23 октомври 2014
Обновен: 19:41 | 16 март 2024

Военните продават имоти в “Аспарухово” и Константиново

Това стана ясно от последното заседание на Министерския съвет

По материала работи: Златина Добрева
Военните продават имоти в “Аспарухово” и Константиново

Министерството на отбраната смята да се отърве от два военни имота във варненския квартал “Аспарухово” и една казарма в близкото село Константиново. Това стана ясно от последното заседание на Министерския съвет, на което временното правителство промени собствеността на 15 военни терена в цялата страна от публична в частна държавна.
Единият от имотите е с площ 9311 кв.м и се намира в кметство „Аспарухово”. Върху него има построени четири сгради. Данъчната оценка на терена възлиза на 482 098,70 лева. Другият имот, разположен в същия район, е с площ от близо 2 декара. Той е застроен с една сграда, а според оценителите данъчната му оценка възлиза на 156 720,80 лв.
Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост. Първоначалната цена ще бъде определена, като данъчните оценки на предлаганите имоти бъдат завишени с 10 на сто. Към тях ще се прибави и балансовата стойност на съоръженията, които са част от имотите и не подлежат на данъчно деклариране. Тяхната цена също ще бъде увеличена с 10%.
Правителството даде съгласието си да бъдат изтъргувани и два имота на друго държавно дружество – ТЕРЕМ ЕАД. Това са едноетажна сграда с производствено и ремонтно предназначение и казарма, намиращи се в землището на варненското село Константиново. Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне с дъщерното дружество „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал - Варна” ЕООД при начална цена, не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България.

Коментари

Новини Варна