IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
12:58 | 6 януари 2016
Обновен: 09:32 | 24 април 2024

Младежи от “Делфините” ще дарят 15 000 лв. за болни деца

Тази година инициативата се оказа изключително успешна

По материала работи: Борис Проданов
Младежи от “Делфините” ще дарят 15 000 лв. за болни деца

За осма поредна година младежи от "Делфините" – PTPI, започнаха усърдната работа по своята Коледна благотворителна кампания два месеца преди края на годината, изработвайки ръчно направени картички от тях и чуждестранни доброволци от Фондация "Деца на Балканите". Тази година инициативата е изключително успешна, като с много труд и желание учениците успяха да съберат сумата от 15 006 лв., въпреки първоначалната им цел от десет хиляди.

 

Събраните средства ще бъдат дарени на болница "Света Марина", където ще се обзаведе стая за рехабилитация и физиотерапия за деца и младежи с двигателни и неврологични проблеми. В нито едно лечебно заведение във Варна няма такива кабинети, в които да се работи с деца. Достъпът до такива процедури в града и региона е крайно ограничен, като 90% от децата над 7-годишна възраст нямат такъв, затова е от много важно значение създаването на такава стая.

 

В майсторенето и продаването на картички за кампанията се включиха не само "Делфините”, но и доброволки от чужбина, много познати и приятели. Произведенията бяха продавани не само във верига магазини във Варна, но и в Окръжния съд, 2 завода в Девня, както и извън България. През миналата година, младите дариха 12 700 лв. за закупуване на спирометър, сонди, храни за ентерално хранене и енергийни напитки за болните от муковисцидоза, както и 50 говорещи апарата за измерване на кръвно налягане на незрящи варненци. Организаторите благодарят на всички, които вярват в тях и ги подкрепят в традиционната им инициатива.

Коментари

Новини Варна