IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
17:43 | 18 август 2016
Обновен: 14:01 | 17 април 2024

С 580 000 лв. ремонтират щабът на военното училище в Шумен

Все още има свободни места във факултета за студенти в гражданските специалности и за курсанти

По материала работи: Борис Проданов
С 580 000 лв. ремонтират щабът на военното училище в Шумен

В бюджета на Министерството на отбраната са заложени около 580 000 лева за ремонт на Щаба на Военното училище в Шумен. Това съобщи на пресконференция в Пресклуба на БТА в Шумен деканът на Факултета "Артилерия, ПВО и КИС" в областния град полк. Сашо Евлогиев.


По думите му са осигурени 65 000 лева за проекта, 5 000 лева - за строителен надзор, а останалите пари са за самия ремонт, включващ измазване, подмяна на дограмата, прозорците и покрива на сградата, която от години е в окаяно състояние.


Полк. Евлогиев отбеляза, че все още има свободни места във факултета за студенти в гражданските специалности и за курсанти, заради завишения с 40 процента тази година план-прием. По думите му свободни места има и в новата специалност "Електронни системи за наблюдение, охрана и контрол".


През тази година във военното училище в Шумен се очаква да бъдат приети над 40 курсанти и общият им брой да достигне около 150.


Полк. Евлогиев уточни, че семестриалните такси за специалностите във факултета са само 150 - 200 лева. Освен това студентите и курсантите получават и различни видове стипендии, безплатно ползване на общежитие и храна, както и възможност да участват в различни обучения в чужбина.


Полк. Евлогиев определи като успешно представянето на спортния клуб към факултета, чиито възпитаници се съревновават в пет вида спорт, под ръководството на Националната военна спортна федерация. Той отбеляза, че най-голямото постижение е на курсант, който е световен и вицесветовен шампион по канадска борба.


БТА

 

Коментари

Новини Варна