IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
13:24 | 6 юли 2017
Обновен: 09:47 | 24 април 2024

Над 1600 проверки са извършили за месец горските стражари

Съставени се 24 акта в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен

По материала работи: Пламен Янков
Над 1600 проверки са извършили за месец горските стражари

Общо 1649 проверки са извършили през юни горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Инспектирани са обекти за добив на дървесина, превозни средства, физически лица и др.

 

В рамките на изминалия месец са съставени 24 акта и 29 протокола, като са задържани общо 17,3 куб. м незаконно добити дърва за огрев. 5 куб. м от тях са конфискувани през последната седмица при обход на територията на ДЛС „Балчик”.


При проверките за нарушения в горите през юни са задържани още 3 каруци и трофей от тригодишен благороден елен, намерен от служители на ДГС „Върбица”.


При контролната дейност на горските стражари в горещите месеци се следи стриктно и за спазването на противопожарните изисквания. От СИДП напомнят, че паленето на огън в гората е забранено извън специално обозначените и обезопасени за целта места, както и на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Забранено е и паленето на стърнища и растителни остатъци в земеделски земи. Предпоставка за възникването на горски пожари създава и изхвърлянето на неизгасени кибритени клечки и фасове или други отпадъци, предупреждават горските стражари. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна