IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
18:16 | 30 август 2017
Обновен: 09:48 | 24 април 2024

13 г. затвор за мъж, убил съпругата си и нарязал трупа с резачка

46-годишният Стефан Стефанов трябва да плати и 100 000 лева кръвнина на сина на жена си от първия й брак

По материала работи: Борис Проданов
13 г. затвор за мъж, убил съпругата си и нарязал трупа с резачка

Шуменският окръжен съд осъди на 13 години затвор майстора железар Стефан Стефанов, обвинен, че е убил съпругата си, а после нарязал трупа й с моторна резачка.


Прокуратурата настоя за 30 години лишаване от свобода за жестокото престъпление. Според обвинителите убийството е умишлено и подсъдимият заслужава доживотен затвор, но тъй като делото се гледа по съкратената процедура, наказанието трябва да бъде редуцирано. 

 

Съдът обаче наложи доста по-малка присъда. Мотивите ще бъдат обявени след месец.

 

46-годишният Стефанов трябва да плати и 100 000 лева кръвнина на сина на жена си от първия й брак, решиха още магистратите. 

 

В последната си дума пред съда Стефанов каза, че съжалява, не е искал смъртта на 49-годишната Галина и убийството не е планирано. 

 

Присъдата подлежи на обжалване.

 

Нарязаното тяло на бившата учителка Галина Димитрова беше открито на 21 август миналата година в килер в двора на къщата им в Шумен. При съдебно-медицинската експертиза беше установено, че тя е била убита с пет удара от нож. Два смъртоносни удара в областта на шията са прерязали сънната й артерия. Смъртта е настъпила от остра кръвозагуба. След това, за да прикрие престъплението, Стефан нарязал трупа й. 

 

Първоначално, след като убил Галина, той намерил спестените й от работа в Канада пари и с тях купил „Форд Фокус“. Искал да превози трупа с колата. Плановете му обаче се провалили, защото още в деня на покупката катастрофирал. Тогава купил моторна резачка, както и чували, в които сложил частите на тялото. 

 

Преди убийството Галина била жертва на домашен тормоз от мъжа си. Той биел и дъщеря им. След като отношенията станали нетърпими, жената потърсила помощ в полицията. С решение на Шуменския районен съд Стефан бил отстранен от дома им и му била наложена забрана да го доближава за срок от 18 месеца. 

 

Дело срещу насилника било водено и за противозаконното лишаване от свобода на Галина и дъщеря им, след като при посещение на домашния им адрес полицейски служители заварили Галина закопчана с белезници за леглото. По същия начин Стефан връзвал и дъщеря си. То обаче прекратено, след като двете отказали да свидетелстват.

 

Стефан Стефанов е осъждан 7 пъти. Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го определя като индиферентен към убийството, с липсващо емоционално съпреживяване и формално декларативна критичност.

 

дир.бг

 

Още по темата: Съдят мъж, нарязал с моторна резачка съжителката си

Коментари

Новини Варна