Кон и четири каруци хванаха горските
В периода от 25 септември до 2 октомври стражарите към Североизточно държавно предприятие съставиха общо 15 акта
Публикувана: 3 Oct 2017 | 11:11

Кон и четири каруци задържаха през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 25 септември до 2 октомври са извършени 1355 проверки, 176 от които са на обекти за добив на дървесина, 187 – на превозни средства, 943 – на ловци, 49 – на физически лица. Съставени са общо 15 акта и 3 констативни протокола по Закона за горите.

 

Седем от актовете са съставени от служители на ДЛС „Шерба”. На територията на стопанството се извършват засилени проверки на местата с висока концентрация на нарушения. Задържани са каруца и 0,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев.


Кон и каруца са конфискувани в границите на ДЛС „Тервел”, където горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,25 куб. м обла дървесина.


Два акта има и след масираните проверки в ДЛС „Паламара”, където също е задържана каруца, а заедно с нея и 1 куб. м дърва за огрев.


Каруца е конфискувана и в ДГС „Смядово”. При обход на територията на стопанството горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,3 куб. м дървесина.


Два са актовете и за установения нерегламентиран добив на 1,5 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Омуртаг”. По един констативен протокол отчитат от горските стопанствата във Варна и Генерал Тошево и от ДЛС „Черни Лом”. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )