Варненци доминираха във фестивала "Пясъчни творения"
Имаше гости от Белгия, Турция и Русия
Публикувана: 15 Jul 2018 | 16:17

Деца и родители от четири държави се включиха във фестивала "Пясъчни творения" на плажа пред "Двореца" в Балчик. Участниците в него бяха 68 от различни градове на България, Белгия, Турция и Русия. Най-малкият бе 3-годишната Магдалена Анатолиева от Балчик.

 

Наградата за най-добро пясъчно творение спечели Йоана Драганчева от Варна. Специалното отличие за най-добро семейно пясъчно творение отиде при баща и син - Йоан и Момчил Христови от Варна, а призът за най-добро детско пясъчно творение бе за Данаил Бонев от Варна с "Косатка". Бяха връчени и четири награди за креативност.


Събитието, което се провежда за трети път, се организира от 15-годишния ученик от Балчик Мартин Кръстев. То се осъществява с подкрепата на Държавния културен институт "Двореца" и Община Балчик.


Гост на събитието бе вокална група "Септима" от НЧ "Васил Левски" с художествен ръководител Марина Морозова. "Идеята на фестивала е да има забавление за всички, да запазят хубав спомен от Балчик и Двореца", каза Кръстев.


Журито, което оценяваше творбите, бе в състав Венцислав Марков - скулптор, създател на паметника "Кирил и Методий" в град Балчик, Христина Цонкова - художник и Ивелина Романова - PR на Регионален исторически музей, Добрич.


БТА

Коментари ( 0 )