IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
13:33 | 29 октомври 2018
Обновен: 01:34 | 2 март 2024

Балчиклии на бунт, искат си маршрутките до Варна

Обещават им до края на ноември транспортната сага в Белия град да приключи

По материала работи: Борис Проданов
Балчиклии на бунт, искат си маршрутките до Варна

За редовна линия до Варна апелират жителите на Балчик. До кмета на Белия град Николай Ангелов е входирана подписка от възмутени балчиклии, в която се настоява за решаване на всички проблеми с транспорта. Те искат редовна линия до морската столица и спирка в центъра, за да може двете части на града да бъдат удобно свързани.

 

Както Медийна група „Черно море“ вече съобщи, между Варна и Балчик от месец няма маршрутки, пътува се с преминаващите коли за Каварна и Шабла и то само ако има места.

 

Особено притеснени са болните и възрастни балчиклии, които разчитат на превоза до Варна за лечение и преглед. Случвало се е да останат да чакат на спирката при по-натоварени дни. В подписката се иска най-малко два курса между двата града  – сутрин и следобед, за да е сигурен превозът на балчиклии за морската столица.

 

Николай Ангелов е заявил пред представители на инициативния комитет, че се работи по решаване на проблема. Спирки има определени, маршрутните разписания ще бъдат съобразени с тях, а варненска фирма е проявила интерес да поеме линията до Балчик. Според кмета на Белия град най-късно до края на ноември сагата трябва да е приключила, защото е сред приоритетите на местната власт.

 

Новата автогара в Белия град беше открита с подобаваща церемония в началото на този месец. Тя изолира крайбрежната част от кв. „Балик“ и създава определени неудобства както сред местните жители, така и сред гостите на Балчик.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Маршрутките между Варна и Балчик спряха

Коментари

Новини Варна