IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Област Варна
15:31 | 31 май 2019
Обновен: 06:14 | 24 април 2024

Новият ректор на ИУ – Варна, участва в кръгла маса за контрола върху стоките

Експерти обсъдиха и надзора на пазара на продукти, продавани онлайн

По материала работи: Борис Проданов
проф. д-р Евгени Станимиров

Управлението и контрола на качеството на стоките, както надзора на пазара бяха сред основните акценти обсъдени на традиционната кръгла маса, която се проведе в Икономическия университет – Варна. На събитието присъстваха експерти в ресорните области, а конференцията откри новият ректор на учебното заведение проф. д-р Евгени Станимиров.

 

„Мисля, че си партнираме чудесно. Научно-изследователския институт към нашия университет има институционализирани към него 6 центъра с изследователски и консултативни функции, които толкова добре функционират, че на моменти се налагаше не просто да предприемаме стъпки за стимулиране, а като че ли от части да възпираме определени инициативи“, каза за Медийна група „Черно море“ проф. Станимиров.  

 

Гл. инспектор Мирослав Йотов – директор на дирекция „Надзор на пазара“ ДАМТН добави: „Основното е наистина безопасността на продуктите и оттам вече и взаимовръзката с качеството. Няма да скрия, че нашата агенция и нашата работа в частност е тясно свързана с науката, защото ние работим с европейските стандарти, които залагат критериите за безопасността на всички продукти.“

 

На кръглата маса бяха обсъдени още надзора на пазара на продукти, продавани онлайн и специфичните изисквания към безопасността на стоките и играчките и площадките предназначени за деца.

 

Емил Дамянов

 

Прочетете още: Проф. д-р Красимир Иванов стана „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ

Коментари

Новини Варна