IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:30 | 21 май 2019
Обновен: 22:07 | 24 април 2024

Проф. д-р Красимир Иванов стана „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ

Почетното отличие бе връчено на церемония

По материала работи: Ставри Таргов
Проф. д-р Красимир Иванов стана „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ

Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов стана „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Отличието се присъжда във връзка с неговите научни постижения и приноса му за успешното реализиране на съвместни научно-образователни проекти, насочени както за подобряване на качеството на обучение, така и за осигуряване на нуждите на Въоръжените сили с военни лекари.

 

Сред гостите на церемонията бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.кметът на общината Пейчо Пейчев, председателят на БЧК Христо Григоров и други.

 

Проф. д-р Красимир Иванов е изтъкнат български хирург и онколог. Национален консултант е по хирургия. Има над 350 научни публикации. Носител е на множество отличия, сред които и награда „Варна“. Сред неговите заслуги е и разкриването на специалност „Военен лекар“ в МУ – Варна.

 

През периода 2001 г. – 2010 г. е бил изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Марина“, а след това шеф на борда на лечебното заведение.

 

За него е характерно, че налага стандартът да бъдем откриватели и новатори, каза в приветственото си слово началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.
 

 

Ставри Таргов

 

 

 

Коментари

Новини Варна