IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
13:38 | 8 април 2015
Обновен: 17:24 | 23 април 2024

Икономическият университет награди изявените си студенти

Грамоти и премии получиха отличниците в спорта и културата

По материала работи: Златина Добрева
Ректорът на ИУ проф. д-р Пламен Илиев поздрави студентите за високите им резултати. Снимка Пламен Гутинов

137 студенти от Икономическия университет получиха грамоти и премии за успехите си в спорта и културата. Специална благодарност отправи ректорът проф. д-р Пламен Илиев към отбора по баскетбол (шампион в мъжката А група) и към театралната трупа на висшето учебно заведение.
“Нито един български университет няма такива постижения в баскетбола през тази година. Безспорно имаме сериозни позиции и в други спортове. Имаме желание да предложим още по-разнообразни възможности за тренировки на своите студенти, но за това ни трябва терен за по-голяма зала и нов кампус, който ще може да се ползва не само от студенти и граждани на Варна, но и от спортните федерации“, каза проф. д-р Пламен Илиев.
Ръководството на учебното заведение отправи специално приветствие и към театралната трупа на университета, която винаги играе представленията си пред пълна зала. „Когато готвим нова постановка и  наближи премиерата, почти всяка вечер сме в аулата и репетираме от 19 до 22,30 – 23 ч. Това не ни натоварва, тъй като театърът е нашето хоби, той ни забавлява и ни носи само положителни емоции”, каза за вестник „Черно море“ отговорникът на трупата на Икономическия университет Венцислав Панайотов.
От варненското учебно заведение са убедени, че са на правилния път, тъй като осигуряват трите основни според тях неща, които предпоставят качественото образование - модерна библиотека, активен спорт и активно духовно пространство в университета. Като основна цел в работата си изтъкват силната амбиция да задържат кандидат-студентите в България, като им предложат сериозна алтернатива на образованието в чужбина.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна