IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
15:33 | 27 май 2015
Обновен: 04:04 | 25 април 2024

Деца зарадваха родители и гости с пъстър спортен празник за ЧРД

Миниолимпиада и занимателни игри обогатиха програмата в ЦДГ №8 „Христо Ботев“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Деца зарадваха родители и гости с пъстър спортен празник за ЧРД


Със сигурност ще се запомни този 66-и рожден ден на ЦДГ №8 „Христо Ботев“. Новата, просторна и модерна спортна зала на СОУ „Елин Пелин“ се оказа тясна да побере родителите и гостите, които уважиха празника. И имаше защо! Дали заради сериозната подготовка на децата, многото гости или пък наближаващото ваканционно лято, но емоциите и усмивките бяха над всичко. Мъниците бяха пременени всички от горе до долу – имаше момиченца и момченца в шарени народни носии, деца в стегнати спортни екипи, в кимона, облечени като балерини и мажоретки, пременени като котета и какво ли не още. Най-малките – децата от първа група, поздравиха гостите още в началото с танца на мечетата и изпяха песничката „Лапка дай“. Третокласникът от 8 СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“ Божидар Илиев поздрави всички като бивш възпитаник на детската градина. „Пожелавам ви попътен вятър, деца“, каза Божидар. Сред гостите на празника бяха зам.-кметът на район „Одесос“ Атанас Христов, Румяна Кръстева – главен експерт в община Варна, приятелят на градината Коста Базитов. Бяха прочетени поздравителни адреси от кмета на община Варна Иван Портних и кмета на район "Одесос" Георги Недев.

Водещите на риалитито – учителките Елица Вълчева и Мария Христова, повдигнаха градуса на емоциите с вълнуващия и силен сценарий, а възпитаниците на детската градина се надпреварваха по състезателни умения и сръчност. Имаше гимнастици, мажоретки, танц на котетата, демонстрации по айкидо, много движение и естетика в атрактивната композиция „България“ с топки, ленти и обръчи. Занимателните игри следваха една след друга без минутка отдих за отборите – децата храниха живи зайчета, засаждаха и поливаха цветя, строиха къщички, надбягваха се със скутери в една същинска миниолимпиада. В кулминацията на състезанията се включиха и родителите, които помогнаха на момиченцата и момченцата да се надскачат в чували. И като на всеки български празник не мина без хоро – пременени в китни носии, възпитаниците на Петър Иванов люшнаха традиционно хорце и разтупкаха сърцата.
„Радвам се, че празникът внесе толкова много настроение – и сред децата, и сред родителите. Освен че дават възможност на нашите възпитаници да се състезават, подобни спортни празници имат и възпитателен ефект. Това е традиция за работата в нашата градина. Така посрещаме не само рождения ден на учебното заведение, но и 1 юни, празника на детето“, каза Веска Янакиева, директор на ЦДГ „Христо Ботев“.

Юлиян Атанасов

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна