IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:20 | 7 октомври 2016
Обновен: 23:03 | 17 април 2024

Иван Портних: Започваме строителството на нов мостик на Рибарския плаж в началото на 2017 г.

Съоръжението ще има брегозащитна функция и атракционна част

По материала работи: Пламен Янков
Иван Портних: Започваме строителството на нов мостик на Рибарския плаж в началото на 2017 г.

Да отворим Варна към морето! Водени от тази амбиция, работим усилено за изграждане и модернизиране на крайбрежната инфраструктура, съобщи кметът на Варна в официалния си профил във Фейсбук.

Отворихме част от зоната край Морска гара и я превърнахме в привлекателно място за варненци и гостите на града. След преместване на пристанищните мощности, тази зона ще бъде разширена и обновена и ще се превърне във визитната картичка на морската столица. На финалната права сме с проекта за изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината. Напредваме и с още един проект – изграждане на нов мостик на рибарския плаж! Старото съоръжение бе срутено през 2003 г. Сключихме договор с БАН и в момента проектът е почти готов - конструктивната част е завършена, работи се по архитектурния облик на мостика. Предвижда се мостикът да влезе повече от 150 м в морето. Съоръжението ще има брегозащитна функция и атракционна част. Започваме строителството в началото на следващата година, допълни Иван Портних.

 

Четете още Музей на открито правят в парка в Аспарухово

Коментари

Новини Варна