IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:46 | 23 ноември 2016
Обновен: 18:16 | 17 април 2024

За 1 декември раздават безплатни презервативи в 3 варненски ВУЗ-а

Ще има и безплатни тестове за СПИН

По материала работи: Ставри Таргов
За 1 декември раздават безплатни презервативи в 3 варненски ВУЗ-а

 

По повод Световният ден за борба със СПИН - 1 декември, започва кампания за безплатно и анонимно изследване на ХИВ, съобщиха от Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна. Акцент на инициативата е превенцията, образованието, информираността на хората за ХИВ-инфекцията, както и съпричастността към засегнатите от болестта.

 

Във връзка с това в 3 варненски висши училища ще бъдат раздавани безплатни презервативи и здравно-образователни материали. Успоредно с това студентите и всички желаещи могат да се тестват безплатно и анонимно за ХИВ. На 29 ноември мобилният кабинет ще бъде от 11 до 13 ч. в Техническия университет, на 1 декември от 11 до 13 ч. - в Медицинския университет, на 2 декември от 11 до 13 часа – във ВСУ„Черноризец Храбър“ .

 

Мотото на кампанията тази година е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“. Тя се провежда съвместно с община Варна и неправителствени организации.

 

Доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН се провежда на място и в специализирания кабинет 501 на РЗИ.
Неговото работно време е понеделник, сряда и петък от 9 до 12 ч. и от 12,30 до 16 часа.

Ставри Стефанов

 

Още по темата   Откриха нови 2 случая на ХИВ във Варна

Коментари

Новини Варна