IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
12:27 | 4 януари 2017
Обновен: 06:48 | 3 май 2024

Автобусите и тролейбусите в пълна готовност за снега и студа

Зл.Златев: Имаме 100% отопляем парк

По материала работи: Юлиян Атанасов
Автобусите и тролейбусите в пълна готовност за снега и студа

Имаме готовност да посрещнем студа и снеговалежите, за които предупреждават синоптиците и разполагаме със 100%-ов отопляем парк – каза Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт“ Варна. „Приключи ремонта на 14-те ел.платки, които се нуждаеха от обновяване. Изготвил съм оперативни заповеди, свързани със зимната обстановка. Очаквам да имаме проблеми със заледяванията, както всеки път при снеговалеж, съчетан с навявания и силен вятър, но това е част от работата ни по време на зимни условия.

 

Основните проблеми тогава идват най-вече от оставени закъсали автомобили по улици и булеварди и от неподготвени за зимните условия возила, които пречат на останалите участници в движението. В такива случаи са възможни закъснения при разписанията. Имаме все още остарели коли – „Мерцедеси“ от 1994-та година, които не са в безупречно състояние, но се надяваме, че постепенно и те ще бъдат заменени с нови. Вече станахме свидетели на първото за новия сезон заледяване и доказахме, че се справяме добре. Няма нито една жалба за неотоплен автобус или тролейбус, което при 50-60 хиляди пътувания на ден си е постижение“ – допълни Златев. Експериментално работи информационен център с телефон за връзка 0700 10 933. Работното време за директна връзка от понеделник до петък от 08:00 до 17:00 часа. Извън посочените дни и часове всички обаждания ще бъдат автоматично записвани и обработени в работен ден.

Ели Маринова

 

Четете още: Пожарната е готова за студа

Шофирайте плавно на сняг и лед

Пътна полиция: Неподготвените за зимата коли да не излизат при снеговалеж

Ако закъсате с колата в снега, не я оставяйте на пътя

 

Коментари

Новини Варна