IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:57 | 12 януари 2017
Обновен: 22:03 | 25 април 2024

Около 75% е посещаемостта в училищата във Варна

Температурите в класните стаи са в норма, изисквана по закон, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“

По материала работи: Пламен Янков
Около 75% е посещаемостта в училищата във Варна

Средно около 75% е посещаемостта в училищата във Варна в първа смяна, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

 

Учебният процес протича при намалено времетраене на часовете. Температурите в класните стаи са в норма, изисквана по закон -  между 18 и 22 градуса, в много от тях и 23-24 градуса. Данните се подават от директорите на училищата. В ІV ЕГ „Фр.Ж.Кюри“ и във II ОУ "Никола Йонков Вапцаров" са измерени 16 градуса само в отделни стаи, в които не се провеждат занятия. В ОУ “Васил Друмев“ 13 градуса е температурата на въздуха единствено във физкултурния салон, в класните стаи е в норма.

 

В детските градини посещаемостта ежедневно се увеличава - при 3337 деца на 11-ти януари, днес малчуганите са 4290. Температурите във всички градини са подходящи за провеждането на нормален възпитателно-образователен процес, уточниха още от дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

По решение на училищните ръководства днес е неучебен ден за учениците от НГХНИ "К. Преславски", Частната търговска гимназия, ОУ „Добри Войников“-с. Каменар, ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Кап. Петко Войвода“.

 

Четете още Общината е направила всичко за нормален учебен процес

Коментари

Новини Варна