IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
13:32 | 13 февруари 2017
Обновен: 23:50 | 23 април 2024

Тодор Йотов: Защитата от наводнения е сред приоритетите ми

Новият областен управител е решен да приключи с проблема „Полимери“

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Йотов: Защитата от наводнения е сред приоритетите ми

Сред основните приоритети на областната администрация ще бъде защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи. „Лично ще инспектирам критичните точки , за да можем заедно с кметовете на общините да създадем необходимите условия хората да живеят спокойно и да не се чувстват застрашени от природни катаклизми.“ Това заяви на първата си официална пресконференция  новият областен управител Тодор Йотов.

 

Той даде уверение, че „пролетта няма да ни изненада“ и рисковите зони от наводнения са на неговото внимание, тъй като в очакваните месец-два устията на реките Двойница, Камчия и Провадийска крият опасности. „Ще извърша лични инспекции на коритата и ще изисквам от кметовете на общини тяхното почистване“, бе категоричен Йотов.

 

Областният управител поясни, че е наясно с критичните точки във „Виница“, „Св. Никола“, „Ален мак“ и вниманието му ще бъде насочено и към тях.

 

Относно бомбата „Полимери“ Тодор Йотов бе категоричен, че е твърдо решен да изчисти „този 31-годишен цирей от Варна“.

 

„Много хора преди мен са се пържили на този огън, но аз считам, че би могло да се направи и повече. Ако трябва, ще спя пред кабинетите на министрите, от които зависи, но ще осигуря средствата за деактивирането на тази заплаха“, допълни Йотов.

 

Напомняме, че тонове трихлоретан се съхраняват в съдове, които не са достатъчно надеждни и за обезвреждането им са необходими 12 млн. лева без ДДС. Според новия областен управител те трябва да бъдат осигурени, за да не се допускат трагедии като тази в Хитрино, защото приоритетна трябва да бъде превенцията, а не реакцията впоследствие. 

 

Мариана Стойкова

 

Четете още Тодор Йотов: Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна

Коментари

Новини Варна