IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:31 | 23 март 2017
Обновен: 10:06 | 15 април 2024

За пета поредна година търсят музикални бисери във Варна

В конкурса ще премерят сили млади изпълнители на класическа и популярна музика

По материала работи: Слав Велев
За пета поредна година търсят музикални бисери във Варна

За пета поредна година във Варна ще се проведе конкурсът "Музикални бисери". Проявата на 29 април е част от Пролетния салон на изкуствата на НГХНИ "Константин Преславски". В конкурса ще премерят сили млади изпълнители на класическа и популярна музика - певци и инструменталисти. 

 

Право да се включат имат ученици от I до XII клас. Те ще бъдат разделени в 4 възрастови групи - до 10 години, до 13 години, до 16 години и до 19 години. Участниците изпълняват две пиеси по избор, като от песните едната трябва да е на български език. Представянето е на живо, а музикалният съпровод се осигурява от участниците на живо, или на звуконосител по избор - CD или флаш памет.


Компетентно жури ще оценява кандидатите. Ще бъдат раздадени много награди, най-голямата от които е студиен запис. 

 

За участие в конкурса се подава заявка – на място в канцеларията на гимназията или по електронен път.


Целта на проявата е да даде възможност за изява на младите таланти и да насърчи желанието им да свирят и пеят, както и да утвърди в тях вкус към най-добрите образци на българската и световна класическа, поп, рок и джаз музика.
 


Четете още:
Музикални бисери търси Хуманитарната
 

Коментари

Новини Варна