IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
20:48 | 28 април 2017
Обновен: 08:56 | 15 април 2024

Възстановиха паралелката "Танцьор" в Хуманитарната във Варна

Това стана със заповед на началника на РУО - Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Възстановиха паралелката "Танцьор" в Хуманитарната във Варна

Днес началникът на РУО - Варна със заповед РД06-452/28.04.2017 г. допълни утвърдения държавен план-прием в VIII клас за учебната 2017/2018 г. в НГХНИ "Константин Преславски" - Варна, с една професионална паралелка "Танцьор" с две специалности - "Български танци" и "Модерен танц".

 

Това ще позволи да се запази и продължи традицията, създадена в гимназията чрез обучение в профил "Изкуства" - Хореография, съобразно нормативните рамки на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

 

Изказваме огромната си благодарност и сме признателни за подкрепата, оказана от министъра на образованието - проф. Николай Денков и неговия екип за запазването на това обучение!

 

Уважаеми професор Денков, бъдете сигурен, че ще дадем най-доброто от себе си, за да оправдаем гласуваното ни доверие, да обучим и възпитаме достойно поколение българи-танцьори!, се казва в писмо до Медийна група "Черно море" от Емил Груев, Директор на НГХНИ „Константин Преславски“.

 

Изказваме нашата благодарност за оказаната подкрепа и на кмета на Община Варна - г-н Иван Портних, в чието писмо до Министерството на образованието и науката се дава висока оценка на постиженията на гимназията в областта на танцовото изкуство, както и за своевременните му действия за съгласуване на допълненията в утвърдения държавен план-прием след завършен VII клас за учебната 2017/2018 г.!

 

Уважаеми г-н Портних, може да разчитате на нас за запазването и издигането на авторитета на Варна като град с традиции и високи образователни постижения в областта на българския и модерен танц, град с богата култура, пазител на фолклорното наследство на България!, се казва още в писмото.

Черно море


 

    

Коментари

Новини Варна