IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
19:00 | 28 юни 2017
Обновен: 22:16 | 2 май 2024

Музеят за история на медицината във Варна организира детски пленер

Поводът е празникът на Св. Козма и Дамян

По материала работи: Ставри Таргов
Музеят за история на медицината във Варна организира детски пленер

От 3 до 5 юли в Музея за история на медицината ще се проведат пленер и изложба за ученици от 1 до 4 клас, включително и за изявени деца от ЦНСТ в града. Това съобщиха от Медицинския университет във Варна. Пленерът ще бъде на 3 и 4 юли, като той е посветен на празника на Св. Козма и Дамян - чудотворци и лечители безсребърници (Свети Врач), отбелязван на 1 юли.

 

Малките любители на изобразителното изкуство ще могат да избират между темите „Рисунка на светец – лечител" (от наблюдение на представени снимки на икони на няколко светци със задачата да нарисуват един от тях), „Нашето здраве – в нашите ръце" или „Движението е здраве".

 

Те ще правят и рисунка по въображение. Вниманието на децата ще бъде насочено към движението - спорт и туризъм, като необходимост за съвременния човек и изключително важни за здравето.

 

Малчуганите ще могат да опитат и „Рисунка на натюрморт" . Натюрмортът ще съдържа полезни за здравето плодове и билки, а всяко дете ще избере с какъв материал да рисува. Консултант ще бъде Даниела Кочиян – Иванова, художник (магистър „Църковна живопис).

 

На 5 юли ще бъде показана и изложба с рисунките на участниците в детския пленер.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна