IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
13:38 | 18 август 2017
Обновен: 11:50 | 21 април 2024

Откриха модерна спортна площадка и в ОУ „Христо Ботев“

Съоръжението ще може да се ползва и от младите хора в район „Аспарухово“

По материала работи: Пламен Янков
Снимки Авторът

Модерна спортна площадка бе открита официално в ОУ „Христо Ботев“ в район „Аспарухово“. Съоръжението е на обща стойност 300 000  лв. и освен за физически занимания предлага и отлични възможности и за баскетбол, футбол и други спортове. То е оборудвано със съвременно осветление, което позволява нощни спортни занимания, пази и от вандалски прояви. В близост има и фитнес зала на открито.

 

Това е втората реновирана спортна площадка, която се открива в рамките на 7 – 8 дни. До началото на новата учебна година във Варна ще бъдат открити още 8, каза кметът Иван Портних. Аз съм израснал в такива училищни дворове и знам колко са важни те за децата, добави той. Неговото мнение бе, че варненци оценяват много високо подобни придобивки и правят всичко възможно да ги опазват от злосторници.

 

 

Съоръжението ще може да се ползва свободно и от живеещите в близост млади хора в район „Аспарухово“. Последните наблюдения сочат, че вечер се събират над 100 млади хора.

 

Новата спортна площадка бе открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета Портних. „Радвам се, че възможностите за масов спорт във Варна се увеличават. В това отношение кметът на общината заслужава голяма благодарност, неговата инициатива трябва да послужи за модел и на неговите колеги в страната, каза министър Кралев. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Четете още Нова спортна площадка откриха в двора на училище Ангел Кънчев във Варна

Коментари

Новини Варна