IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
11:03 | 10 август 2017
Обновен: 10:58 | 29 март 2024

Нова спортна площадка откриха в двора на училище Ангел Кънчев във Варна

До 15 септември ще бъдат финализирани общо 10 подобни проекта, увери кметът Иван Портних

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Нова спортна площадка откриха в двора на училище "Ангел Кънчев" във Варна. До 15 септември ще бъдат финализирани общо 10 подобни проекта, увери кметът Иван Портних. Общата инвестиция от страна на община Варна е около 3 млн. лв., а реновирането и оборудването на площадката в училище "Ангел Кънчев" е струвало 280 000 лв.



 

Вярвам, че поетапно ще успеем да подобрим спортната база във всички училища в града. Важно е, че освен от ученици тези съоръжения в свободното време ще могат да се използват и от жителите в района, подчерта Иван Портних. Това е част от общата ни политика за създаване на все по-добри условия за масов спорт, допълни той. 

 



 


Площадката в двора на ОУ "Ангел Кънчев" е с изцяло подменена настилка и обновени съоръжения.

 

Изграден е фитнес на открито, което е сертифициран и отговаря на всички изисквания за безопасност.

 

От фирмата изпълнител като бонус са направили също писта и волейболно игрище. 



 


"Нашите ученици имат много успехи в спортни състезания. Надявам се с новата площадка и модерни уреди тази тенденция да продължи", коментира директорката на ОУ "Ангел Кънчев" Маринела Николова.

 

Тя сподели пред екип на медийна група "Черно море", че работи в училището от 15 години, а от 1 е директор и за това време ремонт на игрищата не е извършван. "Поставени са камери и осветление на площадката, така че не се притесняваме от вандалски прояви", каза още тя.

 

Директорката на ОУ "Ангел Кънчев" благодари на община Варна за направената инвестиция в спортната инфраструктура и допълни, че с пари от училищния бюджет се прави ремонт на покрива и тоалетните в сградата. Очаква се той също да приключи до 15 септември, а стойността му е 50 000 лв. 

 


Общо 1100 деца се обучават в ОУ "Ангел Кънчев". Те са разпределени в 43 паралелки, 23 от които на целодневен режим. 


Георги е един от учениците в ОУ "Ангел Кънчев". Наесен той ще бъде в трети клас. Много ми харесва новата площадка, отдавна имаше нужда от такава, каза той на кмета Иван Портних.

 

Георги беше много щастлив, че вече ще има възможност да играе футбол и баскетбол с приятелите си в училищния двор. 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още:

Превръщат района на гимназиите във Варна в модерен образователен комплекс
 

Коментари

Новини Варна