IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:11 | 10 август 2017
Обновен: 06:03 | 21 април 2024

Превръщат района на гимназиите във Варна в модерен образователен комплекс

Новата сграда на МГ „Д-р Петър Берон“ също ще бъде изградена в този „квартал на знанието“

По материала работи: Слав Велев
Превръщат района на гимназиите във Варна в модерен образователен комплекс

Модерен образователен комплекс ще бъде обособен в района на гимназиите във Варна, увери кметът Иван Портних. "Идеята ни е да бъде изградена обща прилежаща инфраструктура – спортни съоръжения и зали, концертна зала и приятна среда между учебните сгради, където младите да се чувстват добре, да бъдат мотивирани да учат. По подобен начин ще се опитаме да развиваме и други училища в града" - допълни той. 

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Новата сграда на МГ „Д-р Петър Берон“ също ще бъде изградена в този „квартал на знанието“. "Изключително сериозна е амбицията ни да решим окончателно въпроса със сградата на математическата гимназия. Знаете, че този конфликт между гимназията и ОУ "Захари Стоянов" са базата е от десетилетия и наистина не е нормално тя да се ползва от над 2300 ученици. Освен това МГ "Д-р Петър Берон" е емблема на града, възпитаниците й печелят постоянно национални и международни състезания и трябва да учат в най-добрите условия. Нашите планове са в двора на професионалната гимназия по химия да бъде изградена нова сграда със застроена площ около 9000 квадрата, със съответните съоръжения и необходимите зали за провеждане на учебния процес" - поясни кметът Иван Портних.
 

Предстои обновяване и на френската гимназия. 


Полина Петрова

Четете още:

Нова спортна площадка откриха в двора на училище Ангел Кънчев във Варна


 

 

Коментари

Новини Варна