Варненски педагози заслужиха отличия в международен конкурс
Над 200 педагози обмениха опит край Варна
Публикувана: 11 Sep 2017 | 11:59

Варненската Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” се представи достойно в Четвъртия международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците – 2017” и защити името си на училище с интересни и иновативни извънкласни форми. 


Стойна Илиева, старши учител по биология и химия в гимназията, бе отличена с трета награда и парична премия, а училищният психолог Донка Маринова – Тунчева получи грамота за личен принос в утвърждаването на конкурса. Наградите им бяха връчени от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тържествена церемония по време на едноименния семинар, който се проведе от 26 до 31 август край Варна. 


В престижния конкурс са участвали със свои разработки над 200 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детските градини и училищата, от центровете за личностно развитие и приобщаващо образование, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и чужбина. На семинара бяха представени педагогически практики и авторски решения на проблемите в дейностите по интереси за деца – като развиваща и подкрепяща образователна среда в системата на средното образование.  

Коментари ( 0 )