IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
19:27 | 19 септември 2017
Обновен: 05:42 | 23 април 2024

Жителите на кв. "Левски" във Варна протестират срещу строеж

Собственикът разполага с необходимите документи

По материала работи: Борис Проданов
Жителите на кв. "Левски" във Варна протестират срещу строеж

Планирано строителство на офис сграда на ул. „Васил Петлешков“ в кв. Левски провокира протест на живеещите в района. Хората се притесняват, че строежът ще засегне отводнителния канал, пешеходната алея, както и намиращата се в близост детска градина.

 

„Могат да построят пет етажна сграда, която за хората, които живеят в близост и за детската градина е нецелесъобразно, коментира Свилена Колева – една от протестиращите. Сградата ще засенчи двуетажната детска градина и цялата й площадка.“

 

Според информационната табела, поставена на загражденията на терена,  разрешителното за строеж на сградата е издадено на 19.05.2017 г., а планираната продължителност на строежа е 18 месеца. Според главния архитект на Варна Виктор Бузев собствениците на терена разполагат с необходимите документи за строителството.

 

На 22.06.2017 г. собственикът на терена Александър Кунев заяви за тв Черно море, че това ще бъде малка сграда  – 850 кв.м. застроена площ, заедно с гаражите. Има проект за озеленяване и желанието на строителите е да се получи нещо красиво и мястото да изглежда много по-добре. Собственикът на терена е включил в компенсаторната си програма засаждане на нови 36 дървата.

 

Татяна Кисьова

Мариана Стойкова 

Коментари

Новини Варна