IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
15:53 | 12 октомври 2017
Обновен: 22:17 | 24 април 2024

Район „Младост“ отбелязва празника си с интересни прояви

Домакините грабнаха купата от VII общоградска спартакиада на хората от третата възраст

По материала работи: Пламен Янков
Район „Младост“ отбелязва празника си с интересни прояви

Район „Младост“ подари на своите жители редица инициативи, които ще радват варненци до края на седмицата. Проявите са по случай празника на квартала, който се отбелязва днес.

 

Тържеството започна в храма „Св. Пророк Илия“. Там бе отслужен водосвет за здраве, благополучие и дълголетие.

 

ТЪРЖЕСТВОТО ЗАПОЧНА В ХРАМА „СВ. ПРОРОК ИЛИЯ“. Там бе отслужен водосвет за здраве, благополучие и дълголетие.

 

 

Кметът на район „Младост“ Христо Христов пожела много здраве на своите съкварталци и изрази убеждението си, че  кварталът ще се развива още повече.

 

Той припомни, че във Варна стартира един от мащабните инфраструктурни проекти за града – продължението на бул. „Васил Левски“, който ще минава вече и през район „Младост“.

 

С изграждането на новия път ще се решат много от транспортните проблеми на морската столица, увери кметът и се извини предварително за временното неудобство, което ще предизвика ремонтът.

 

Приоритетно ще се работи за новото трасе, но „Младост“ скоро ще има и четири нови детски площадки, каза още кметът.

 

В първия ден от празничната програма на стадион „Локомотив“ се проведе VII общоградска спартакиада на хората от третата възраст. По традиция в състезанието участваха представителни отбори от петте района на Варна – „Младост“, „Аспарухово“, „Одесос“, „Приморски“ и „Владислав Варненчик“, с капитани районните кметове.

 

Отборите се съревноваваха в няколко дисциплини, сред които дрибъл, прехвърляне на медицинска топка над глава и др.

 

 

ЕДНА ОТ ДИСЦИПЛИНИТЕ, В КОЯТО СЕ СЪРЕВНОВАВАХА участниците, бе прехвърляне на медицинска топка над главата.

 

 

Състезателите показаха своя младежки дух и спортен хъс за победа. Някои от участниците признаха, че всяка година с голяма охота се включват в игрите, защото спортът е здраве и носи хубави емоции. 

 

Емо Славов затвърди максимата, която изповядват всички негови съотборници от „Младост“ -  „здрав дух, здраво тяло“, и сподели, че още от малък спортува и се надява още дълги години на жизненост и енергичност.

 

 

ГОЛЯМАТА КУПА ЗАСЛУЖЕНО ОТИДЕ при домакина район „Младост“.

 

 

 

Голямата купа отиде заслужено при домакините от район „Младост“. След тях се наредиха отборите на „Аспарухово”, „Владислав Варненчик“, „Одесос“ и „Приморски“.

 

В VII СПАРТАКИАДА НА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ участваха представителни отбори от петте района на Варна – „Младост“, „Аспарухово“, „Одесос“ , „Приморски“ и „Владислав Варненчик“, с капитани районните кметове.

 

 

 

Спортната надпревара бе съпътствана и от богато музикално-артистично представление.

 

Дамите от спортен клуб “Здраве“ представиха интересна танцова композиция със своето мажоретно изпълнение под музикалния съпровод на избрани песни на Лили Иванова.

 

Подготвяме се за всяка изява със силната мотивация, че движението подмладява и вдига тонуса ни, събираме се по три пъти в седмицата, каза Минка Василева от СК „Здраве“, като допълни, че със своите танци дават добър пример и на младите.

 

ДАМИТЕ ОТ СПОРТЕН КЛУБ “ЗДРАВЕ“ ПРЕДСТАВИХА интересна танцова  композиция със своето мажоретно изпълнение.

 

 

 

Специални гости на тържеството бяха Кристиан Димитров, директор на дирекция „Спорт“ при община Варна, и общински съветници.

 

Спортният празник завърши с надиграване с ръченица и валс.

 

И ФОЛКЛОРНО ИЗПЪЛНЕНИЕ зарадва зрителите на стадиона.

 

 

Утре в район “Младост“ празникът продължава с рок концерт. На сцената на летния амфитеатър в Общинския спортно-развлекателен комплекс ще излязат групите Headmaster, Sympathy и Forgot the ten. Концертът е с начален час 17.

 

В събота (14 октомври) от 16 часа в парк „Младост“ най-малките жители и гости на района могат да гледат спектакъла на Държавен куклен театър – Варна, „Лакома мецана“ по Ран Босилек.

 

 

ХОРАТА ОТ РАЙОН „МЛАДОСТ“ ПОДКРЕПЯХА своите съкварталци с възгласи от скамейката.

 

 

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна