IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
17:18 | 12 декември 2017
Обновен: 20:15 | 25 април 2024

Съдия изнесе лекция пред ученици във Варна

В контекста на темата си магистратът припомни на учениците от 11“а“ клас от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“ мисълта на Левски: „Ние сме във времето и времето е в нас…“

По материала работи: Ставри Таргов
Съдия изнесе лекция пред ученици във Варна

Днес Гергана Стоянова – съдия от Административен съд – Варна с дългогодишен опит и авторитет в професионалните среди, по достъпен и разбираем начин  запозна подрастващите със структурата на съдебната система, функциите на съдебната власт и разделението на властите според Конституцията на Република България.

 

В контекста на темата си магистрата припомни на учениците от 11“а“ клас от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“ мисълта на Левски: „Ние сме във времето и времето е в нас…“, като постави акцент в лекцията си на устройството на българската съдебна система от създаването й през август 1878 год. до наши дни.

 

"Съдията трябва да бъде компетентен, справедлив и независим“ – подчерта в своето изложение пред младите хора съдия Стоянова, като ги покани да посетят и обсъдят съдебни заседания на дела, на които тя е съдия докладчик.

 

Работата на Административен съд – Варна съвместно с Варненска търговска гимназия по образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ ще продължи и през 2018 год. с лекции на съдиите - Янка Ганчева, Даниела Недева и Йова Проданова.

 

Образователната програма е инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието, за която има подписан 5-годишен договор за съвместно реализиране.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна