IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
16:52 | 25 януари 2018
Обновен: 16:04 | 22 май 2024

Утре решават за грипната ваканция във Варна

Такава се обявява, когато отсъстващите поради болест в учебните заведения надхвърлят 30%

По материала работи: Пламен Янков
Утре решават за грипната ваканция във Варна

На свое заседание утре в 14 ч. областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще реши дали се налагат нови мерки за ограничаване на пика от тежки простудни инфекции. Последните данни сочат, че Варна и областта са на ръба на грипна епидемия, но все още няма основания за затваряне на училищата. Една от причините е рязкото захлаждане и минусовите температури през последните дни, които убиват грипните вируси. Обстановката се следи всекидневно и промени в нея могат да настъпят много бързо. Задължението на щаба, в който влизат представители на различни здравни институции, общопрактикуващи лекари и РУО, е да направи всичко възможно за предотвратяване на евентуална епидемия.  

 

На последното си заседание миналия петък комисията постанови да се избягва събирането на групи и провеждането на общи мероприятия в детските заведения. Препоръчан бе и много по-строг филтър за недопускане на заболели в детските заведения. 


Ще припомним, че грипна ваканция се обявява, когато отсъстващите поради болест в учебните заведения надхвърлят 30%.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна